Hivatalossá vált, hogy az MSZP tisztújító kongresszusán három kihívója is lesz Tóbiás József pártelnöknek. A jelöltek között van Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula korábbi fővárosi pártelnök és Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, aki az M1-en azt mondta, elsősorban a megfélemlítés, másodsorban a törvények megváltoztatása bizonytalanságokat okoz a szavazókban.

Szanyi Tibor az M1 Ma Reggel című műsorában csütörtökön elmondta: Szociális Magyarország című programjában négy olyan alappillér található, amely eddig jelentősen háttérbe szorult: ez az egészségügy, az oktatás, a gyermekjólét ügye, valamint az idősgondozás.

Szerinte ma az egészségügy „botladozásai és hiányosságai okán” az idősebb generációk fokozódott terhet jelentenek.

Szanyi Tibor a műsorban arról is beszélt, hogy 2014-ben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői azt a megállapítást hozták, hogy Magyarországon a választások nem felelnek meg a demokratikus választások kritériumainak.

Megfélemlítés

Elsősorban a megfélemlítés, másodsorban a törvények megváltoztatása bizonytalanságokat okoz a szavazókban – hangsúlyozta a politikus.

„A megfélemlítés úgy is tud működni, hogy “ha meglátunk téged a szavazófülkében, akkor baj lesz”. De úgy is megy, ha szó szerint elvárják, hogy az illető bizonyítsa be, hogy tényleg a Fideszre szavazott” – fogalmazott.

Hozzátette: a liberális értékrend és a neoliberális gazdaságpolitika teljesen mást jelentenek. Amit ma látunk Magyarországon, az szinte a klasszikus neoliberális politika, amelyben egy kitüntetett réteget – elsősorban a leggazdagabbakat – hagynak még inkább meggazdagodni – vélte Szanyi Tibor

A teljes interjú ezen a linken tekinthető meg. Forrás: hirado.hu
logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu