Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő még nagyon sok egyeztetést lát szükségesnek a hazai baloldalon ahhoz, hogy közös jelöltek indulhassanak a következő választáson. Az MSZP politikusa erről a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt. A párt volt elnökjelöltje azt mondta: ha ő vezetné a szocialistákat, előbb az MSZP megerősítésén dolgozna. A hétvégi kvótareferendumról az ellenzéki képviselő azt mondta: a baloldali pártoknak kétségtelen szerepük van abban, hogy a részvételi arány nem érte el az 50 százalékos érvényességi küszöböt, azt azonban el kell ismerni, hogy rengeteg ember voksolt.

Nem hiszem el, hogy a vasárnapi népszavazásnak valamilyen szörnyű nagy hatása van, de az, hogy eredménytelen lett a voksolás, az kétségtelen, hogy az MSZP-n és a többi párton múlott. Ugyanakkor látni kell, hogy rengeteg ember elment szavazni és a kormány álláspontja mellett szavazott, szerintem hibásan. „Ez egy mérgezett alma volt” – mondta Szanyi Tibor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A szocialista EP-képviselő szerint ez a mostani népszavazás nem határozza meg a 2018-as választásokat, de a politikus mindenesetre jó előjelnek tekinti.

Szanyi Tibor arról is beszélt, hogyha ő lenne az MSZP elnöke, akkor a szocialista párt erősítésével foglalkozna és nem a más pártokkal való együttműködéssel. Utalt itt Szanyi Tibor arra, hogy az MSZP és a DK találkozik, hogy felkészüljenek az összefogásra.

„Mivel nem én lettem az MSZP elnöke, így a kispadról kényelmesen nézegethetem, hogy a többiek mit csinálnak szemben azzal, amit én javasoltam” – mondta a Kossuth Rádióban Szanyi Tibor EP-képviselő.

A teljes interjút ezen a linken hallgathatja meg.

Forrás: hirado.hu
logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu