Sürgeti az uniós alapjog-ellenőrző mechanizmus létrehozását Szanyi Tibor.

Az MSZP-s európai képviselő a Hír TV reggeli műsorában azt mondta: a vizsgálat feltárná az Orbán-rezsim sorozatos jogsértéseit. Az Európai Parlament a demokrácia és a jogállamiság védelmére hozná létre az új felügyeleti mechanizmust. Azokat az országokat vizsgálná, amelyek megsértik a demokratikus normákat. A szocialista politikus szerint azonban az uniónak az összes tagországot kellene ellenőriznie.

„Egy úgynevezett olyan európai paktumot kötnének a tagországok – ehhez kell a tagországi akarat, ez nem valaki ellenében megy –, amelyik egyébként fölállít egy olyan szakértői testületet, amelyik évente mind a 28 tagországot szisztematikusan végigvizsgálna. Ez ugyanolyan, mint az európai szemeszterben végigvizsgálják a gazdaságpolitikákat, és ilyen körülmények között megállapításokat tesznek, hogy hol vannak problémák, vagy hol nincsenek” – mondta a szocialista politikus.

A teljes interjú ezen a linken tekinthető meg.

Forrás:hirtv.hu
logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu