Nem ért egyet a baloldali előválasztással Szanyi Tibor.

Szerinte az ellenzéki pártok ezzel írták meg a 2018-as választások biztos elvesztésének receptjét. Az MSZP európai parlamenti képviselője a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, lehet, hogy a külföldi országoknál jól működik ez a gyakorlat, de itthon, ameddig szavazatokat lehet vásárolni, és a másik párt kifúrása a tét, nem érdemes nekiindulni az előválasztásoknak.

„Attól tartok, hogy Magyarországon erre a politikai erők még korrektség szintjén nincsenek fölkészülve. Bár önmagában jó az ötlet, tényszerű, Franciaországban is milyen szépen működik, de ott mondjuk egy kicsit mélyebbek a demokratikus hagyományok. Magyarországon mindenkinek az jut eszébe, hogy na, ezt hogyan lehetne meghekkelni. Na, most amikor egy választásról nem az értékek mentén való gondolkodás van, hanem azt, hogy hogyan lehet a másikkal kiszúrni meg aláfűteni, meg becsődöltetni meg minden, én attól tartok, hogy ennek tényleg sok a hátránya, mondjuk Magyarországon pont, amikor tényleg ötezer forintért tudott a kormányerő szavazatokat vásárolni, akkor most, hogy mondjam, ez azért nem olyan egyszerű” – nyilatkozta a képviselő.

Tekintse meg a teljes interjút!

A videó ezen a linken látható.
logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu