Szanyi Tibor a 2017-es EU költségvetés mezőgazdasági vonatkozásairól és a kormányzati visszaélésekről

Nagy többséggel bizalmat szavazott az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága (AGRI) a 2017-es költségvetésről szóló, vidéket érintő véleményének. Ebben a munkában az MSZP európai parlamenti képviselője, Szanyi Tibor képviselte az Szocialisták és Demokraták frakcióját.

„Fontos, hogy a mezőgazdaság, a vidéki élet – és ezen belül a foglalkoztatás és élelmiszerbiztonság – kiemelt szereplőként jelenjen meg a 2017-es költségvetésben. Azt viszont nem engedhetjük, hogy maffia-kormányok garázdálkodjanak ezekkel a pénzekkel. Éppen ezért pusztán a költségvetési megközelítés nem elegendő, itt az ellenőrzés biztosítása a kulcs.” – mondta Szanyi Tibor.

A vélemény sikere érdekében több kompromisszumos megoldás született, ezek eléréséhez számos frakcióközi egyeztetés vezetett el. A közös álláspont kialakítása során a képviselők egyetértettek abban, hogy a mezőgazdasági, vidékfejlesztési források maradjanak a jelenlegi szinten; hogy a piaci zavarok ellensúlyozása érdekében fenntartható eszközökre van szükség; és hogy a Közös Agrárpolitika minden elemét eredeti célja szerint kell végrehajtani.

„Legfontosabb, hogy a Közös Agrárpolitika - a megfelelő ellenőrzés mellett - éves bontásban is megkapja a fejlesztési forrásokat. Ehhez biztosítani kel a hosszú távú stabilitást, a - magán-tárolási lehetőségeken túlmutató - fenntartható eszközökkel végrehajtott kríziskezelést – és az agrárium munkahelyteremtő szerepét is hangsúlyozni szükséges. Az EU-szintű eszközök tehát biztosítottak, a tagállami végrehajtásoknál azonban meg kell állítanunk a kormányzati lopásokat!” – emelte ki az MSZP európai parlamenti képviselője.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu