OKOSGÁT IGEN, HÜLYEGÁT NEM, AKKOR SEM HA MOBIL #szanyitibor - No.1.

Levelet kaptam Karmenu Vella illetékes európai biztostól. Ebben azt írja, hogy a Római parti gát elvileg finanszírozható akár az EU pénzből is, feltéve, hogy a projekt eleget tesz a magyar és az európai jogszabályoknak. Na, ez utóbbival biztos baj lesz, ugyanis elfogadott hatástanulmány nélkül nix EU-pénz. 

A vonatkozó EU-szabályok szerint azonban tilos az ártér szűkítése, ami ugye árvíz idején a vízmagasságot növelné, s egyben olyan oldalnyomásnak tenné ki a mobilgátat, hogy simán kidőlne. Hacsak nem olyan mélyre alapozunk, ami viszont elzárná a föld alatti vizek útját, kvázi mocsárrá változtatva azt, amit védeni akarnánk.

A parti mobilgát tehát egy igazi közpénzégető projekt lenne, amelynek hasznát a Fidesz köré settenkedő ingatlanspekulánsok aratnák le. Európai parlamenti képviselőként azon leszek, hogy ilyen ordas hülyeségre egy fillér se jusson! A Dunának pedig joga van folyni, apadni és áradni, a saját területeit elfoglalni. Meg ereje is.

#szanyitibor - No.1.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu