A SZOCIÁLIS EURÓPA IMMÁR NEM CSAK BALOLDALI PROJEKT #szanyitibor - No.2.

Nyitány: 2017 november 17, Göteborgban. Mi, európai szocialisták (S&D) úgy adtuk áldásunkat Junckerre még 2014-ben, hogy áttörést várunk a szociális területeken. Nos, Juncker ezt komolyan vette, idén tavasszal előállt egy koncepcióval, amely őszre egy kiérlelt törekvéssé vált. Ez lett a neve:

A Szociális Jogok Európai Pillére.

November 17-én egy EU csúcstalálkozó fogja kinyilatkoztatni azt a 20 szociális elvet, amelyekre az EU-t tovább építjük. Orbán hisztérikusan ki akar ebből maradni, azaz ki akarja hagyni hazánkat. Nem hagyjuk! A vonatra bármikor fel lehet szállni, csak ehhez kormányváltás kell.

Az EU eddig három lábon állt: az alapszerződésen, az intézményeken és az emberi jogokon. A negyedik láb a szociális Európa lesz, egybefűzve az esélyegyenlőséghez, a méltányos munkafeltételekhez és a szociális gondoskodáshoz való jogainkat. Én bizonyosan Göteborgban leszek november 17-én.

#szanyitibor - No.2.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu