NE BABRÁLD EURÓPÁT! #szanyitibor - No.4.

Minden jel szerint a katalán elnök Brüsszelbe menekült a felelősségre vonás elől, s ezzel a mostani függetlenségi lendület elszállt. Az más kérdés, hogy a belgák alighanem megadják neki a politikai menedéket, mondván Spanyolországban nem számíthat korrekt eljárásra. Azt nem mondták, hogy ne lenne bűnös.

Szerintem is elképesztő felelőtlenséget mutatott a lázítással. Jól mondják akik mondják, hogy 38 % nem Katalónia. A katalán lakosságnak ugyanis csak ekkora hányada gondolná helyesnek a Spanyolországtól való elszakadást. Amúgy meg ez nem helyi népszavazás, hanem alkotmány kérdése.

Orbánék szerint ez spanyol belügy. Nos, nem egészen. Európa egysége közös ügyünk. Orbánék akármilyen zavaros konzultációkat vagy népszavazásokat erőltetnek az európai tudatunk átmosása céljából, a Fidesz sok év alatt sem tudta lerontani a magyarok európai odatartozási vágyait. Az átmosott agyak erősebbek-e a magyar érdekeknél? Áprilisban erről is szavazunk.

#szanyitibor - No.4.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu