OKOSFALVA #szanyitibor No.10.

A megváltozott klíma, a kiszáradás és az ezekből fakadó háborúk két évtizednyi csökkenés után ismét emelkedésbe vitték a világ éhezőinek számát. Az EU erre akkor reagál helyesen, ha megerősíti élelmiszertermelő képességeit. A globális élelmiszerkereskedelem azonban csak akkor jó dolog, ha a választék bővítését szolgálja, s kifejezetten rossz, ha egyes országok ellátását a versenynek rendeli alá.

A Föld hamarosan eléri a ma ismert élelmiszerkapacitásainak a végét, a lakosság lélekszáma viszont növekszik. Ellenszer lehet a fejlett, precíziós mezőgazdaság kiterjesztése, a vidéki életmód vonzerejének növelése, a falusi lét minőségének felzárkóztatása. Az ‘EU az okosfalvakért’ mozgalom ezeket a célokat tűzte ki maga elé.

A recepteket viszont magunknak és egyben egymásnak írjuk. Nem kell várni semmire. Az EU roppant hatékony lehet a jó megoldások forgalmazásában, de nem hivatott uniformizált csodaszerek gyártására. Az ‘okosfalvak’ gondolatának egyik európai témagazdájaként idehaza a Baloldali Önkormányzati Közösségünket kívánom együttes cselekvésbe hívni, hogy 2018-ban már jól látható kezdeti eredményeket érjünk el.

#szanyitibor No.10.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu