BIZTONSÁG #szanyitibor No.12

Olvasom, hogy 2017 volt az eddigi legbiztonságosabb év a moder légiközlekedésben. Az is jó hír, hogy Szilveszter-Újév fordulóján alig volt számottevő atrocitás Európában, az viszont igen rossz hír, hogy 5 fiatalt megkéseltek az Egyesült Királyságban.

Újszülöttekről is láttunk tudósításokat, de arról is, hogy a magyar családokban vertek-e már agyon nőt avagy idős embert. Döbbenetes: igen, már az új év első napján volt áldozat. Szegeden sajnos meghalt egy nő a párja kezétől. Tavaly félszáz magyar sorstársát búcsúztatták a hozzátartozók. Ez a valóság.

2018 a bátorság és a félelem ütközetét hozza Magyarországon. Egyelőre a félelem erői tűnnek erősebbnek. Félünk a menekültektől, félünk a hatalomtól és félünk a rossz választásainktól. A gyűlölet, a berezelés és a gyengeség azonban bizonyosan nem teremt magabiztos országot.

Az elmozduláshoz jószerivel az is elég lehetne, ha vennénk egy nagy levegőt. Vagy minden nap tartanánk egy perc csendet, ahogy Ferenc pápa javasolta.

#szanyitibor No.12

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu