LÁTSZATBÓL VALÓSÁG #szanyitibor No.14

Áder János április 8-ra meghirdette a ‘választásnak’ hazudott egynapos nemzeti konzultációt. Csak emlékeztetőül: a 2014-es hasonló eseményről a nemzetközi megfigyelők (EBESZ) úgy nyilatkoztak, hogy bár látszólag voksolás zajlott, de az nem felelt meg a demokratikus választásokról szóló európai egyezmények kívánalmainak, illetve hogy a kormánypártok jogtalan előnyökre tettek szert. Sajnos, azóta csak romlottak az idevágó körülmények.

Nos, pestiesen szólva: innen szép a győzelem. A helyzet ahhoz a csalárd szavalóversenyhez hasonlítható, amelyen egyes fellépők nem vagy csak nagyon halkan, avagy mindössze részben adhatják elő produkciójukat. A szavazóközönség egy része ugyanakkor rendesen agymosott, egy másik része megzsarolt, megfélemlített, a harmadik része elfásult, ám létezik egy igen nagy hányad is, amelyik változást akar.

Jelen körülmények között tehát nehéz, de nem lehetetlen a hatalomnak meglepetést okozni. Bátorság és elszántság a két szükséges erény. A bátorság másokat is magával ragad, az elszántság pedig a hitet erősíti. Európa többsége a bátrakat és az elszántakat segíti, de helyettük miért is cselekedne. Most rajtunk a sor!

#szanyitibor No.14

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu