HOGYAN LEHET EGY FALU ‘OKOS’? #szanyitibor No.15.

’Smart villages’ - ’Okosfalvak’. Nem valamiféle újabb ‘brüsszeli’ hóbortról van szó, hanem arról, hogy merre haladjon az EU közös agrárpolitikája. A 2020 utáni új, hétéves pénzügyi időszak tervezése megkezdődött, s a kihívások új megközelítéseket igényelnek.

Az Egyesült Királyság esetleges kilépése az EU-ból elég nagy, mintegy 10 millárdos lyukat üt az éves szinten 170 milliárd euró léptékű közös költségvetésen. Úgy néz ki azonban, hogy a bentmaradó tagországok hajlandóak lesznek ezt befoltozni, sőt, még bátrabb felvetések is születnek. A forrásokat viszont sok esetben másként fogjuk felhasználni.

Közeledik a nap, amikor véget vetünk a földek csupán pénzzel való ‘locsolgatásának’. A fiatalok számára a mezőgazdasági munka, a vidéki élet akkor lesz vonzó, ha a menő szolgáltatások sokasága a falvakban is hasonlóan lesz elérhető mint a nagyvárosok belső részein. A mikénteken ma kell gondolkodjunk, hogy holnap cselekedni tudjunk. A fiatal gazdákról szóló mostani állásfoglalása révén az Európai Parlament megadja a szükséges lökést.

#szanyitibor No.15.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu