Szanyi Tibor folytatja az adóelkerülés és adócsalás elleni munkát az EP-ben

Az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön a mai napon szavaztak az új pénzügyi bűncselekményekkel, adókikerülési és adókijátszási ügyekkel foglalkozó különbizottság (röviden: TAX3) tagjairól.

Szanyi Tibort ismét a bizottság tagjává választották, így folytatja többek között a Lux-Leaks esetet is vizsgáló TAXE bizottságban, és a panama papírok hátterét kutató PANA bizottságban megkezdett munkáját.

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő az újonnan felállított külön bizottsággal kapcsolatban elmondta, hogy: „az EP és különösen annak szocialista frakciója kitartó munkával komoly eredményeket ért el az adócsalások és adókikerülések uniós szinten történő visszaszorításáért. Ugyanakkor a munka még koránt sincs elvégezve, éppen ezért mindenképp szükség van további parlamenti vizsgálódásokra, illetve arra, hogy nyomást gyakoroljuk a Tanácsra és a Bizottságra az adókikerüléseket megakadályozó újabb szabályok bevezetésének érdekében.”

„Elképesztő összegekről beszélünk, amelyek után soha nem fizetnek adót, euró ezreket csalva így el minden egyes európai állampolgártól. A célunk, hogy bezárjunk minden olyan kiskaput, amelyen keresztül a multik, a legvagyonosabb magánszemélyek, valamint az őket segítő közvetítők ügyeskedéssel károsítják egészségügyi, oktatási és szociális ellátó rendszereinket”- hangsúlyozta a szocialista politikus.

„Lényegében az olyasfajta adóügyi igazságtalanságot akarjuk felszámolni, mint amilyet az Orbán-kormány is képvisel: miközben az adófizetőket, és a kis- és középvállalkozásokat nagy és bonyolult adóteherheknek teszi ki és ezt a legnagyobb szigorral be is tartatja, addig jómaga off-shore lovagok százait termeli ki, akik a NER védelmét élvezve büntetlenül lophatják a köz pénzét” – tette hozzá Szanyi Tibor.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu