Szanyi Tibor: Az EP versenypolitikai jelentés is megerősíti a vidéki lakosságot segítő, „Okos Falvak projekt” létjogosultságát

Az Európai Parlament képviselői tegnap este vitáztak az éves versenypolitikai jelentésről. Szanyi Tibor EP-képviselő, az előző évi versenypolitikai jelentés készítője ez alkalommal a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság (AGRI) véleményének előadójaként járult hozzá a munkához.

„Egy erős és eredményes uniós versenypolitika mindig is az európai projekt sarokköve volt, amely nélkül nem beszélhetünk hatékonyan működő belső piacról. Éppen ezért annak éves vizsgálata kiemelkedően fontos feladat, többek között a mezőgazdasági és vidékfejlesztési politika szempontjából is” – mondta el Szanyi Tibor.

„A versenypolitikának kiemelkedő szerepe van a mezőgazdasági termelők élelmiszer-ellátási láncban elfoglalt helyzetének megerősítésében azzal, hogy megelőzi a gazdasági szereplők gazdasági és pénzügyi hatalmának túlzott koncentrációját, kezeli a láncon belüli kiegyenlítetlen erőviszonyokat, növeli a piaci hatékonyságot valamint jogbiztonságot és egyenlő versenyfeltételeket biztosít az egységes piacon. A magyar gazdák számára a hazai jogbiztonság hiányából fakadóan különösen fontos ez a tevékenység.” – folytatta a szocialista politikus. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy „jó hír a magyar vidék számára, hogy erőfeszítéseinknek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban az EU még nagyobb hangsúlyt fektet majd az európai vidék megújítására, felhasználva az általam kezdeményezett ’Okos falvak’ projekt 21. századi intelligens megoldásait is.”

A versenypolitikai jelentés a mezőgazdaságon kívül természetesen számos más területtel is foglalkozott. Magyarországot különösen érinti, hogy kiemelt figyelmet kapott a közbeszerzési eljárásokat érintő súlyos korrupciós kockázat, valamint a kis – és középvállalkozásokat a multinacionális vállalatokkal szemben érő negatív megkülönböztetés, ideértve az adóterhek tisztességtelen elosztását és a kisvállalkozások lehetőségeit nagyban csökkentő adminisztratív terheket is.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu