01 Jan
Hírek

A szabad internet-felhasználás korlátozása nem európai megoldás

A digitális technológiák fejlődésének hatására megváltozott a védett szellemi termékek előállításának, terjesztésének és hasznosításának módja. Új szereplők, új üzleti modellek, valamint új lehetőségek jelentek meg arra, hogy a fogyasztók szerzői jogi védelem alatt álló tartalmakhoz férjenek hozzá. Éppen ezért az Európai Bizottság szükségesnek látta, hogy a meglévő célkitűzéseket és alapelveket az új körülményekhez igazítsa.

Tovább
01 Jan
Hírek

Szanyi Tibor: Magyarország jövőjét a magyar emberek valós érdekei határozzák meg és ne Orbán politikai túlélési szándéka

Sebastian Kurz osztrák kancellár bemutatta az Európai Parlament tagjainak a 2018 második félévi osztrák EU-elnökség programját, amely az ’Európa megvéd’ mottó jegyében elsősorban a külső biztonságra, ezen belül főleg az illegális migráció kezelésére kíván összpontosítani, további súlypontként kiegészítve a digitalizációval, valamint a nyugat-balkáni országok csatlakozásával kapcsolatos uniós feladatokkal.

Tovább
01 Jan
Hírek

Az EU-s pénzalapok közötti valós együttműködést és korrekt kimutatásokat sürget Szanyi Tibor a kistelepülések érdekében

„Az EU területének több mint fele agrárvidéknek tekinthető, ahol az EU lakosságának egynegyede él. Ezeket a területeket főként a környezet, a mezőgazdaság, illetve az élelmiszertermelés különbözteti meg a városi területektől. De van más különbség is, méghozzá az, hogy az új, digitális fejlesztések és az innováció főként a városi térségeket célozzák” – emelte ki Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő tegnap a mezőgazdaságiüzem-statisztika vitája során Strasbourgban.

Tovább