Vissza
2018. június 6. szerda
Hírek

Hamarosan olcsóbban telefonálhatunk az EU országaiba

“Bár 2020-ig még várni kell, ám az egyes szolgáltatókat semmi nem akadályozza meg abban, hogy ügyfeleik számára már előbb biztosítsák a jövőben kötelező előnyöket, amint az történt a roaming díjak eltörlésekor is” - hangsúlyozta Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.

“A mostani megállapodás kifejezetten az EP szocialista frakciójának sikere, amelyért érdemes volt küzdeni” - mondta Szanyi. “Az elmúlt évek során szívós munkával őröltük fel egyes cégek utóvédharcát, s a megoldás végül is mindenkinek jó, de legfőképp az EU polgárainak, akik immár méltányos árakon kommunikálhatnak egymással.”

Az EP-képviselő hozzátette: A konzervatív oldal jobbára csak kiválasztott köröknek akar kedvezményeket biztosítani, mi baloldaliak viszont a közjóra összpontosítunk. Például az egyes fiataloknak egy sajátos pályázati rendszerben ingyenes utazást biztosító kísérlet tipikusan nem közérdek” - utalt Szanyi Tibor a Manfred Weber néppárti frakcióvezető korábbi kezdeményezésére, amely a 18. születésnapjukat éppen betöltő európai fiatalok között versenyeztet meg mindössze 15 ezer ingyenes vonatjegyet.